Gość Marta Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Dzien dobry,w 2000 r. usunieto mi wyrostek po zabiegu lekarz poinformowal mnie ze nie bede mogla miec dzieci,poniewaz mam 4 torbiele na jajnikach.na szczescie w 2001 roku urodzilam zdrowego syna.ostatnio mialam robione usg jajnikow i nerek i okazalo sie ze jajniki sa czyste.dlaczego wiec nie moge od 13 lat zajsc w ciaze?moj maz ma 2 synow z poprzedniego zwiazku. Miesiaczkuje regularnie i bezbolesnie,wyniki badan krwi byly dobre.co moze byc przyczyna takiej sytuacji?ja mam 35 lat a maz 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 W tej sprawie trzeba skonsultować się z ginekologiem. Przyczyn niepłodności u kobiet może być bardzo dużo i wcale nie muszą być one związane tylko z torbielami jajników, a także mimo prawidłowego cyklu miesięcznego. Problem niepłodności jest bardzo złożony i wymaga bardzo szczegółowej i długotrwałej diagnostyki. Oprócz tego to, że mąż ma dzieci też nie znaczy, że w chwili obecnej może być niepłodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi