Gość Mada Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam , odebrałam własnie wynik badania histopatologicznego mojej siostry i jest tam napisane w pkt pierwszym :Mucus, epithelium glandulare et paraepidermoidale cervicale i a pkt drugim : Nieco polipowate fragmenty śluzówki trzonu macicy o gruczołach nierównomiernie, przeważająco słabo rozrośniętych, bez cech sekrecji . Po za tym - pojedyncze strzępki śluzówki kanału szyjki. Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Mucus, epithelium glandulare et paraepidermoidale cervicale - oznacza Śluzówka, nabłonek gruczołowy i okołonaskórkowy szyjki macicy a pkt drugim : Nieco polipowate fragmenty śluzówki trzonu macicy o gruczołach nierównomiernie, przeważająco słabo rozrośniętych, bez cech sekrecji . Po za tym - pojedyncze strzępki śluzówki kanału szyjki. - Nic niepokojącego w tym wyniku. Wynik prawidłowy, bez patologii. Nie ma powodu do obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pau Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Wigan ode relax wyniki koloniskopi rozpoznanie: 1. Dwunastnica : enteritis chronica levis 2. Antrum: epithelium glandulare normotypipcum Poprosze o przetlumaczenie bo żaden lekarz w szpitalu nie był obecny gdy odbierałam wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi