Gość Ela. Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Mam pytanie.Czy obecność płynu w obrębie okrężnicy świadczy o jakiejś chorobie?Mam dolegliwości bólowe po lewej stronie brzucha,których nikt nie potrafi zdiagnozować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Obecność płynu w zakresie jelita grubego świadczy o zwolnieniu perystaltyki jelita i utrudnionym wchłanianiu co możne odpowiadać np. procesowi zapalnemu. Warto byłoby wykonać kolonoskopię celem oceny sluzówki jelita grubego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 TK było wykonane.I stąd wiem,że w obrebie okreznicy wstępującej i zstępujacej widoczne są poziomy płynu.Jelito grube w całości wypełniło się powietrzem,zwężeń,polipów i uchyłków nie stwierdzono Co więc może dawać dolegliwości bólowe z lewej strony.Ból jest coraz mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Tak, może to odpowiadać np. procesowi zapalnemu jelita grubego. Radzę wykonać kolonoskopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi