Gość ssylwia Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Witam Mam 24 lata przy okazji zdjęcie RTG płuc wyszło że mam skoliozę prawej części kręgosłupa.Jeszcze nie byłam z tym zdjęciem u lekarza ale chciałbym wiedzieć co mnie teraz czeka. Zaznaczam iż posiadam pracę ruchliwą. Czasem mam problemy z trzęsieniem lewej ręki czy to może być powodem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Wszystko zależy od tego jak silna jest ta skolioza (jaki jest kąt skrzywienia). Niewielkie skrzywienie kręgosłupa nie daje żadnych implikacji klinicznych i powodów do niepokoju. Co do trzęsienia się lewej ręki raczej nie ma to nic wspólnego ze skoliozą kręgosłupa (można w tej sprawie jeszcze skonsultować się z neurologiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi