Gość zakrecona91 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Proszę o pomoc. Wczoraj byłam u ginekologa na usg, zeby zobaczyc czy torbiel pękła lub się wchłonęła.Jajnik faktycznie czysty, torbieli nie ma. Lekarz na usg zauważył płyn w zatoce douglasa i powiekszone endometrium na 17,5mm. Najpierw powiedział ze wyglada na wczesna ciaze, lecz doszedł do wniosku ze zbyt duze endometrium jesli bym zaszła w tym cyklu. Jest to mój 22dzień cyklu. Powiedzial ze moze to byc ciaza pozamaciczna, ale najpierw kazał zrobić dwa testy ciazowe. testy wyszly negatywne. teraz przyjmuje duphaston i za 5 dni mam powtorzyc test. Bardzo się boję.. Mam 23 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 W chwili obecnej trzeba oczekiwać na działanie preparatu Duphaston i kontrolny test ciążowy. Wątpiąca raczej jest ciąża, a być może pogrubienie jest związane ze zbliżającym się krwawieniem miesiączkowym, zaś płyn w zatoce Douglasa to być może przejaw stanu po pęknięciu torbieli jajnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi