Gość ZDZIWIONA Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Witam, proszę o poradę, przez lata wstydziłam się gdy dokuczały mi hemoroidy (po porodach) więc nigdy nie zgłaszałam problemu swojemu lekarzowi, z czasem dolegliwości całkowicie ustąpiły tak jakbym ich już nie miała i gdyby nie to, że czuję je czasem pod palcami lub widzę w lusterku pomyślałabym że ich nie ma. Problem zaczął się nie dawno, zaczął mnie boleć brzuch zwłaszcza przed wypróżnieniem, ale głęboko, pojawiły się pobolewania w pachwinie, w okolicy cewki moczowej a wyniki moczu ok. postanowiłam więc bardziej przyjrzeć się tym hemoroidom, zauważyłam coś dziwnego tj. jakby narośl czy krostę koloru czerwonego na hemoroidzie i właśnie szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie: czy takie narośla mogą się pojawiać na hemoroidzie? czy wtedy je się usuwa razem z tym hemoroidem? czy może to być polip? Co powinnam z tym zrobić? Proszę o szybką odpowiedź bo najgorsza jak dla mnie jest niewiedza. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Te zmiany na powierzchni splotów hemoroidalnych są związane albo z występowaniem polipów albo przerośniętych brodawek u podstawy splotów hemoroidalnych. W czasie wycinania hemoroidów można takie zmiany razem z hemoroidami swobodnie wyciąć. Proszę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZDZIWIONA Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź jestem już zarejestrowana do lekarza no i o wiele spokojniejsza. Zastanawiam się tylko czy te bóle brzucha mogą być z tym powiązane czy to całkiem osobna sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi