Gość michas Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Ku pokrzepieniu serc, mam 33lata wczoraj wróciłem od dobrego neurochirurga - Sekwestr L5S1 - wypadnięcie jądra do światła kanału na głębokość 11mm!!! Około 3 tygodnie od rezonansu lekarz stwierdził, że skoro mnie już nie boli to już go nie ma, a medycynie znane są takie przypadki. Wcześniej wszyscy lekarze mówili, że nie ma możliwości żeby się wchłonął i kierowali mnie na operacje. Nie chce tu nikogo wprowadzać w błąd bo każdy przypadek tej choroby jest inny i sytuacja u mnie też może się zmienić, opisuję tylko obiektywnie swój przypadek. Pierwsze dwa tygodnie były tragiczne dla mnie nie wiedziałem co mam zrobić i dlaczego tak boli. Leki które mi bardzo pomogły (zastrzyki przeciwzapalne Dexak50 (2xdziennie 7 dni) żeby usunąć stan zapalny i ulubiony mój lek Sirdalud rozluźniający mięśnie i usypiający zależnie od bólu). Dzięki nim przeżyłem pierwsze dwa tygodnie tzw. rwy promieniującej do lewej nogi. Nie wstawałem do łazienki nawet tylko pielucha i trochę na klęczka. Potem było już tylko lepiej. Lekarz zalecił wszelką możliwą rehabilitację i uważać na siebie około pół roku bez pracy. W obecnym stanie powiedział, że operacja jest niewskazana, to tak jakby zakładać gips, bo może się złamać ręka. Ostrzegam wszystkich że w przypadku wystąpienia np. zaburzeń zwieraczy to jak najszybciej jest wskazanie do operacji w ciągu max 72godzin wtedy nie czytać tego tylko na stół. Pozdrawiam wszystkich cierpiących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi