Gość kasia Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Witam , mam 50lat.dostałam wynik mamografi ktory wskazuje na koniecynosc dalszej diagnostyki, piersi o budowie tłuszczowo gruczolowej. w piersi lewej zageszczenie 14mm birads 0. wskazane usg. zdjecie celowand porada. bardzo boje sie kolejnych badan, czy ten wynik oznacza coś groznego? i co oznacza zageszczenie?co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 To zmiana niejednoznaczna i raczej nie świadcząca o groźnym rozroście, mogąca być tylko atypowym nagromadzeniem tkanki gruczołowej. Trzeba wykonać dodatkowe badania jak np. USG piersi i być może jeśli zmiana będzie dobrze widoczna w USG jej biopsję cienkoiglowa. O wszystkim zadecyduje lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 a co to jeszcze moze byc to zageszczenie w mammografi bo nie bardzo rozumiem to okreslenie?jakie zmiany moga sie tak objawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urszula Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 i jak wyszły badania uzupełniajace bo dostałam podobny wynik, bardzo sie martwie,?czy to zageszczenie to może być rak?a jeśli nie to jakie sa jeszcze możliwości?dalsze badania mam za 2tyg ale wykańcza mnie to czekanie i strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zobacz choroby piersi zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/piersi-choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi