Gość Anna Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witam. Mam 19 lat i od około 4 miesięcy doskwiera mi uciążliwy ból kręgosłupa, dokładnie odcinek lędźwiowy. Myślałam, że to przez to ponieważ jestem wysoka, ale ból czasami jest tak silny, że nie pomagają tabletki. Często do bólu kręgosłupa dołącza cierpnięcie nóg, szczególnie prawej. Byłam kilka razy u lekarza ogólnego, z prośbą o przepisanie silniejszych proszków przeciwbólowych jak i równie skierowanie do specjalisty. Jednak moje prośby poszły na marne. Dostałam tabletki które i tak nie pomogły. Przez ostatni miesiąc jest coraz gorzej. Chciałabym się dowiedzieć co może powodować taki ból i szukam dobrego specjalisty w okolicy Bydgoszczy lub Inowrocławia. Będę ogromnie wdzięczna za pomoc. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ból i objawy jakie Pani przedstawia zapewne związane są z patologią właśnie w zakresie odcinka lędźwiowego kręgosłupa. W takim wypadku do rozważenia wykonanie RTG tego odcinka kręgosłupa, a być może także rezonans magnetyczny. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z neurologiem, który po bezpośrednim badaniu zaleci odpowiedni sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Objawy które Pani opisuje są związane z uciskiem krążka międzykręgowego na korzeń nerwu. RTG nic nie wykaże ponieważ niewidoczne są na nim tkanki miękkie. Rezonans magnetyczny- pół roku czekania w kolejce. Neurolog wypisze Pani skierowania na rezonans lub EMG ale to nie leczy, Warto zgłosić się do fizjoterapeuty znającego metodę McKenziego. Szybka, bardzo skuteczna i bezpieczna metoda dla pacjenta. Jeśli chce Pani uzyskać więcej informacji proszę o kontakt wojciechmajewski5@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi