Gość aleksa Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witam, Od 10 miesięcy mam żółty nalot na języku- nic mi nie pomaga i nic nie przechodzi. Wcześniej leczyłam grzybicę jamy ustnej oraz Helicobacter Pyroli. Jestem 4 lata po raku piersi- chemioterapii i radioterapii. Piszę, bo jestem zupełnie bezsilna na to wszystko. Refluks wykluczono na podstawie gastroskopii. Do tego od jakiegoś czasu piecze mnie gardło. Mam uczucie ciągłego kwasu w ustach, język mam na zmianę raz biały, raz żółty. Dodatkowo cała jama ustna mnie piecze wraz z językiem. Pisałam do Pana wcześniej już nie mam siły. Wciąż chodzę po lekarzach i nie wiedzą co mi jest. Już nawet nie wiem gdzie w tej sprawie mogę się udać. Non stop robię wymazy z języka i pobieranie krwi, na których nic nie wychodzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Możliwe, że niestety już nic Pani w tej sprawie nie poradzi ani niestety także żaden lekarz też nie poradzi. Być może to niestety już takiego rodzaju wydzielanie przez Pani śluzówki substancji o żółtym zabarwieniu traktowane przez Pani organizm jako normalność. Nie oznaczające patologi tylko w jakimś stopniu defekt estetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Nie jestem lekarzem, ale często mam podobne dolegliwości. Radzę poszukać lekarza zajmującego się chorobami jamy ustnej. Ja znalazłam takiego w gabinecie stomatologicznym, dentysta miał dwie specjalności. Mi pomagają tabletki neutralizujące kwas solny w żołądku, częste płukanie jamy ustnej siemieniem lnianym, nie jem nic ostrego i wzdymającego. Życzę zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amamwasjuzdosc Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 No pomogliście jej jak cholera. Miernoty w białych fartuchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi