Gość Migotka Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witam. Ostatni miesiac to po prostu koszmar. Bole glowy, spuchnieta kosc policzkowa to glowne objawy. Moje pytanie jest nastepujace czy w przypadku śluzowiaka zatok po usunieciu chirurgicznym jest mozliwy powrot twarzy/asymetria do normy? Dziekuje z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Tak, oczywiście możliwy, ale może to niestety potrwać nawet i 2-3 miesiące po zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Migotka Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Dziekuje za odpowiedz na poprzedni post. Nie ukrywam, iz bardzo sie boje poniewaz mieszkam za granica i nigdy wczesniej nie mialam powaznych problemow ze zdrowiem. Po wszystkich badaniach skierowano mnie z miejscowego szpitala do Oxfordu I jest to juz 3 tydzien kiedy czekam na list lub telefon a tu cisza. Posiadam wynik badania rezonansu na plycie CD I pomyslalam by skonsultowac prywatnie na wizyte u lekarza w Polsce. Czy moglabym zapytac do jakiego specjalisty powinnam sie udac? Czy jest to laryngolog? Po jakim czasie od wykrycia sluzowiaka powinnam miec go usunietego? Czy zagraza on w jakis sposob zyciu? Dziekuje za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Migotka Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Niestety to nie sluzowiak... tylko guz czaszki jest przyczyna. Jestem zalamana ale przeciez nie mozna sie poddawac :( Kosc policzka wypchnieta, widoczna asymetria twarzy. Operacja zaplanowana za dwa tyg. Po usunieciu plastyk ma dzialac i wypelnic luke tkanka z uda. To najgorszy czas w moim zyciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi