Gość effa Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Od ponad 2 tygodni razem z synem mamy często bóle brzucha i luźne papkowate stolce oddawane raz albo dwa dziennie z dużymi gazami.Mąż nie ma takich dolegliwości. jemy w domu to samo, ale ja z synem ok. 2 tyg temu jedliśmy gofry z bita śmietaną.Ale czy to może być zatrucie jeżeli te dolegliwości nie występują codziennie. pediatra podejrzewa u syna -15 lat alergie na mleko. przepisał mu enterol i emeneral ale nie ma poprawy. mleko i jego przetwory odstawiłam. Rok temu syn miał podobne dolegliwości i po tych lekach przeszły. teraz nie ma poprawy. ja niekiedy wcześniej tez miewałam luźne biegunkowe stolce raz takie wypróżnienie na jakiś czas później regularnie i normalnie się wypróżniałam. Co nam może dolegać?jakie zrobić badania? Mam z synem te same dolegliwosci burczenie w jelitach, częste gazy i co kilka dni bóle brzucha i luźne papkowate stolce wydalane z gazami. proszę o poradę co to może być i ci robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Najlepiej, żeby z tym problemem skonsultować się bezpośrednio z gastroenterologiem. Przyczyn takich dolegliwości może być bardzo wiele. On po bezpośrednim badaniu zadecyduje o dalszym postępowaniu. Być może to tylko zwykły zespół jelita drażliwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi