Gość anetaw23 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Witam własnie odebrałam wynik biopsji gruboigłowej. Wizyte mam dopiero za 2 tyg. a chciałabym wiedzieć czy wszystko ok...może ktoś mi pomoże.. Drobne fragmenty szkliwiejacej tkanki łącznej pokryte zanikowym nabłonkiem gruczołowym bez atypcii oraz strzępy mięśnia szkieletowego. Materiał może pochodzić z gruczolakowłókniaka lub łagodnego guza liściastego. Wskazane pobranie bardziej reprezentatywnego materiału. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 W badanym wycinku z guza sutka bez cech raka. Do rozważenia całkowite usunięcie zmiany i poddanie jej badaniu histopatologicznemu celem dokładnej oceny czym ona jest (zbyt małe fragmenty tkankowe z biopsji do szczegółowej interpretacji). Oczywiście decyzję co do dalszego postępowania musi określić lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi