Gość Krystyna Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Witam i proszę o pomocne informacje czekam na MRI oczywiście prywatnie bo trzeba czekać 1/2 roku w NFZ, jest problem bo nie mogę utrzymać nogi w pozycji poziomej. drętwieje i boli, stosowane środki p/bólowe nie działają / olfen, milgamma, mydocalm/ Wykonany RTG wykazuje cechy dyskopati , podobny stan miałam 13 lat temu /9mm przepuklina na górnej krawędzi L5/ Na szczęście uniknęłam operacji pomogły ćwiczenia mckenzi i b długa rehabilitacja. Co mogę w tej sytuacji zrobić by dokładniej zdjagnozować stan Pozdrawiam i czekam na wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Wykonanie NMR i konsultacja najlepiej z neurochirurgiem w takim wypadku powinno być wystarczające. Objawy jakie Pani reprezentuje oraz rozpoznanie w NMR ucisku na korzeń/korzenie nerwowe będą zapewne wskazaniem do leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystyna Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Szanowny Panie Doktorze. Dziękuję za odpowiedź, ale mój problem obecnie ,to jak wykonać badanie MRI w sytuacji kiedy nie mogę utrzymać nogi w pozycji poziomej podczas badania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi