Gość Iguuul Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Witam, w rozpoznaniu po badaniu USG lekarz napisał * chondromalacja I/IIst, entezopatia mięśnia czworogłowego, zapalenie więzadła rzepki* Mam również widoczne drobne zwapnienia na rzepce. Nigdy nie miałam problemów ortopedycznych, dlatego też nie wiem na ile poważne są zmiany w kolanie, czy w ogóle są poważne. Mam 22 lata i mi źle bo nie moge ćwiczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Takie zmiany w zakresie stawu kolanowego i mięśnia czworogłowego uda są niewielkie i raczej leczenie zachowawcze, farmakologiczne powinno być wystarczające. Proszę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z ortopedą prowadzącym, który podejmie w tym przypadku odpowiednie działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi