Gość Łukasz Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam.jestem po zabiegu przepukliny metoda laparoskopowa z uzyciem siatki TAPP.juz po kilku dniach rozpoczelem cwiczenia łóżkowe (lekkie),po 1,5 tygodnia od zabiegu cwiczenia wzmacniajace.pojawil sie ból ale z czasem minął.po 4 tygodniach lekarz zalecil mi bieznie i cwiczenia biegowe na hali.po jednym z treningow poczulem ból ktory kilka dni sie utrzymuje ale nie przeszkadza w dalszych treningach.mimo tego mam obawy czy to nic powaznego i czy dalej moge cwiczyc czy zaprzestac,jezeli tak to na jak dlugo.caly zestaw cwiczen od samego poczatku przepisal mi lekarz.gram w pilke i zalezy mi by jak najszybciej wrocic do uprawianego sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ból może jeszcze występować nawet do 3 miesięcy. Związane jest to z obecnością ciała obcego w organizmie, czyli siatki. Jeśli ból się nasili, lepiej udać się na kontrolę do chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Myślę że robisz sobie krzywde zaczynając już ćwiczyć,a siatka wcale nas nie chroni przed jej nawrotem. Lepiej 2-3 tygodnie poczakać dłużej i wstrzymać się trzeba było z ćwiczeniami bo po co ponownie cierpieć, a lekarz zapewne miał na myśli letkie ćwiczenia a nie forsowanie się do zmęczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi