Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Nierówne jądra i swędzenie penisa

Gość Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od ponad miesiąca mam problem z jadrami, zaczęło się od tego ze lewe jadro od czasu do czasu ale ostatnimi dniami dzieje się to częściej ze strasznie się zmniejsza w porównaniu do prawego, ogólnie jadra są twardsze mam też wrażenie ze większe. Czasem swędzi mnie penis i jadra. O golenie wspomnę ze podejrzewam ze mam też hemoroidy czy to możliwe ze przez drapanie odbytu a potem jader i penisa przeniosła się jakaś bakteria. Jadra nie bolą ale to jest strasznie nie przyjemne gdy cały czas czuje ze się coś tam zmniejsza i zwiększa. Byłem u dwóch urologów miałem robione USG ale panowie stwierdzili ze nic mi nie dolega. Np przy bieganiu gdy gram w piłkę czuje jak jadra się obijają ponad miesiąc temu nie miałem jeszcze takich problemów, nigdy nie miałem problemów z jadrami ani ze zdrowiem a od kilku miesięcy zaczynam się sypać. Refluks brodawki na stopach podejrzewam hemoroidy i jeszcze te jadra. Dodam ze czasem jeszcze mam lekkie bolę brzucha i nóg i kuje mnie coś pod zebrami ale to nic stałego występuje od czasu do czasu. Pomocy

Gość chirurg Tomasz Stawski

Proszę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem ogólnym. Bez bezpośredniego badania nie podpowiem Panu jak ma Pan w chwili obecnej postępować. Ma Pan tyle różnych dolegliwości, że trudno w tym wszystkim się połapać bez bezpośredniego kontaktu.