Gość niewiadoma Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Proszę o interpretacje wyniku kolonoskopi: poduszeczki naczyniowe pogrubiałe, bańka kształtna przekrwiona ( pobrano wyc.do hist.pat. ) sluzówka rozowa z pogrubiała siateczka naczyniowa, haustracja słabo zaznaczona niecałkowicie wygładza się po insuflacji powietrza. Mam 29 lat, od około pól roku zmagam się ze wzdęciami,ktore powodują nawet ból żeber, i luźnym stolcem, sporo schudłam mimo nie stosowania diety, jestem slaba, od 2 mcy mam rozregulowana skąpa miesiączke, odczuwam uporczywe parcie na odbyt i srom zaznaczam, ze stolec jest luzny, na wizycie w pracowni kolonoskopii Pani rzuciła do mnie opryskliwie, ze z takimi objawami powinnam udac się do ginekologa a nie na kolonoskopie. Proszę o interpretacje wyniku badania, oraz odniesienie do wypowiedzi Pani z pracowni kolonoskopi, martwię się, z góry dziekuje. ( 9 lat temu urodziłam dziecko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Taki wynik kolonoskopii raczej nie świadczy o niczym niepokojącym. Troszeczkę może w stanie zapalnym jest bańka odbytnicy, ale to zostanie potwierdzone lub wykluczone po otrzymaniu wyników badania histopatologicznego wycinków. Obraz kolonoskopii nie sugeruje patologii w zakresie jelita grubego wymagającej leczenia. Objawy, które pani opisuje mogą być związane z zespołem jelita drażliwego. Proszę z tym problemem jeszcze skonsultować się z gastroenterologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi