Gość Destiny Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Witam, mam taki problem, że zarówno w wzwodzie jak i w spoczynku trudno jest mi ściągnąć skórę z napletka. O ile w spoczynku jest łatwiej i da się to zrobić do końca bez bólu (i tak jest dyskomfort), o tyle w wzwodzie też da się to zrobić do końca, jednak delikatnie boli przy końcu i muszę to robić *mocniej*. To normalne, czy może warto udać się do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Jeśli udaje się ściągnąć cały napletek z żołędzia mimo bólu w czasie wzwodu to nie ma powodu do niepokoju tylko trzeba ćwiczyć ten proces. W przypadku trudności konsultacja u urologa, gdyż taki stan może świadczyć o zbyt wąskim pierścieniu napletka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Witam mam 18 lat i nie mogę ściągnąć napletka z żołędzia i wstydzę się tego. W stanie spoczynku jak i w czasie erekcji nie mogę ściągnąć napletka z żołędzia no nie da rady boli jak już nawet trochę zacznę ściągać. W stanie spoczynku zwisa mi troche skóry z penisa. Konieczna jest wizyta u lekarza? czy sa jakieś maści może czy coś żebym mógł ściągnąć napletek z żołedzia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 W Pana wieku już raczej nie pomogą żadne metody zachowawcze (np. miejscowe stosowanie leków). Taki stan świadczy o stulejce, którą trzeba leczyć operacyjnie. Radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z urologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Jeżeli już to za taką operacje będę musiał płacić? Musze iść do prywatnej kliniki? Prywatnego lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Mam 11 lat i nie wiem czy mogę ściągnąć skórę z mojego penisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Tak, nie tylko możesz, ale już dawno powinieneś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gango Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam otoz chodzi o to, ze skora na penisie wystaje ok. 1 centymetr I gdy proboje ja sciagnac to schodzi tylko do czubka zoledzia I odczuwam bol. Mam 12 lat dlugosc 4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Taki stan może świadczyć o występowaniu stulejki. Radzę o tym problemie poinformować rodziców i skonsultować się w tej sprawie bezpośrednio z chirurgiem dziecięcym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Weezy Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Od kilku miesięcy zauważyłem że mam stulejkę. Na razie nie przeszkadza mi jakoś strasznie ale nie mogę ściągnąć skóry z całego żołędzia :/. Do lekarza nie chcę iść teraz dlatego że musiał bym iść tam z mamą itd dlatego że jestem niepełnoletni czy jak poczekam z tym tak do 18-19 lat to czy coś się stanie? I czy da sie to jakoś zredukować naciągnąć by było normalnie bez żadnego zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Bez zabiegu na pewno nie uda się uleczyć stulejki. Radzę wcześniej poinformować o tym fakcie rodziców i udać się na konsultację do chirurga dziecięcego lub urologa. Nie należy przetrzymywać stulejki, bo może dojść z czasem do jej powikłań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Weezy Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 A jakie te powikłania mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonim Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Gdy ściągam skórę z żołędzia nie ma żadnego problemu ale gdy mocniej pociągnę skórę z żołędzia to on pochyla się do tyłu czy to stulejka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pomocy Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Mam 15 lat i mój problem polega na tym że w stanie spoczynku spokojnie ściągnę napletek, lecz w stanie wzwodu czuję ból i mogę sciągnąć go maksymalnie do połowy, potem ból jest straszny. Gdy sie masturbuję to napletek nie jest ściągnięty. Czy to normalne, czy może to wszystko sie ureguluje? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Na pewno w Twoim wieku już nie dojdzie do normalizacji tego stanu bez zabiegu. To zapewne zbyt wąski pierścień napletka co będzie wymagało zabiegowej plastyki. Radzę o tym problemie poinformować rodziców i udać się na konsultację do chirurga dziecięcego lub urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 To zapewne zbyt krótkie wędzidełko napletka. Taki stan wymaga korekcji zabiegowej. Radzę z tym problemem udać się na konsultację do urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pomocy Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 A nie da się tego jakoś wyćwiczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Franklin Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Mam 14 lat moj prnis jak stoi ma 14 cm jak stoi to ciezko sciagnac napletek jak jest w stanie spoczynku to jest to latwe czy mam stulejka I jak to leczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolodierrr Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam. Mam 15 lat. Gdy próbuję ściągnąć napletek to mniej więcej w połowie zaczyna mnie boleć. W ciepłej wodzie daje rade lecz tylko w czasie zwiodczenia, podczas erekcji niestety też nie mogę. Jeśli ściągnę i dotykam żołędzia to czuje straszny ból. To oznaka choroby czy to z mojej winy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 To zapewne następstwo zbyt wąskiego pierścienia napletka. Radzę o tym problemie poinformować rodziców i udać się na bezpośrednią konsultację w tej sprawie do chirurga dziecięcego. On po badaniu określi czy przypadkiem nie należy leczyć tego stanu zabiegowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Zobacz choroby penisa zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi