Gość Krystyna Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam 16.07.2014 miałam usunięty laparoskopowi woreczek żółciowy. Początkowo przez pierwsze dni odczuwałam bóle. Ale jak wiadomo ma prawo początkowo boleć. Po jakimś czasie ból minął. Od ok. 2 tygodni cały czas odczuwam ból brzucha i po prawej stronie tam gdzie woreczek. Ból dodatkowo promieniuje na nogę. Badanie laboratoryjne usuniętego woreczka wykazało przewlekłe zapalenie woreczka żółciowego z ogniskową metaplazją antralną. Wcześniejsze (przed operacją) badanie gastroskopowe wykazało przepuklinę wślizgową rozworu przełykowego i bakterie helikobakter (na którą brałam dwa antybiotyki przez tydzień). Bardzo proszę o informacje jaka może być diagnoza tych objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Być może w chwili obecnej doszło do zaostrzenia objawów związanych z przepukliną rozworu przełykowego. Radziłbym z Pani problemami jeszcze skonsultować się z gastroenterologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi