Gość michał Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam. Jakiś miesiąc temu wyczułem w prawej pachwinie 2 guzki, jeden mniejszy, drugi większy. Udałem się do lekarza rodzinnego, on polecił zrobić morfologie i OB, badanie moczu. Wszystko wyszło ok, skierował mnie więc do chirurga. Ten stwierdził że nie jest to żadna przepuklina, a jedynie wyczuwalne drobne węzły chłonne, że mam się nie martwić tym. Ale dalej nie daje mi to spokoju, nie wiem co mam o tym myśleć? Zrobić jeszcze jakieś badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Aby jednoznacznie odpowiedzieć czy są to węzły chłonne bez patologicznej przemiany najlepiej byłoby wykonać USG. O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi