Gość Cyryl Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Jestem tak zestresowany operacją że ciągle czuje jak zaraz mam zwymiotować. Mam pytanie dotyczace operacje przepukliny pachwinowej mosznowej. Jak wygląda operacja, czy podczas operacji jestem w pełnej świadomości widzę co się dzieje i czy cokolwiek pamiętam (czy jestem pod wpływem głupiego Jasia). Proszę o szczegółowy opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Najpierw niech Pan mi napiszę w jaki sposób będzie Pan znieczulany. jeśli przewodowo (do kręgosłupa) lub miejscowo to w pełni Pan będzie w czasie zabiegu świadomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Jak uśpią to spoko będzie dobrze ja tak miałem zero bólu, no potem cierpiałem jak każdy i jeszcze ciągnie szczypie ale to dopiero 16 dni po operacji. Dasz rade napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cyryl Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Dzięki Sebastian za wsparcie Przepraszam stapler za źle napisane na paczątku (chodzi mi o to że przed zabiegiem ale jeszcze nie mam ustalonego terminu) W zeszłym roku Chirurg tylko lekko dotkną przepukliny i stwierdził że jest ona mała i jak bedzie mi bardzo przeszkadzała to mam przyść z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Ja miałem ten zabieg w piatek dzis jest wtorek . Wybrałem znieczulenie ogólne. Nie pamietam nic z operacji ale po przebudzeniu odrazu poszułem ze zyje , traszny ból */ . Pierwszy dzien w łóżku na drugi wstałem . nie jedz słodyczy po operacji gdy juz bedziesz mogł jesc . Moze to spowodowac komplikacje z odawaniem kału . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ja zabieg mialem wczoraj. Anestezjolog zawsze rozmawia z pacjentem o tym jakie znieczulenie wybrac ale decyzja nalezy od Ciebie. Mnie doradzil znieczulenie do plynu rdzeniowo-kregowego (brzmi strasznie wiem) ale w rzeczywistosci bardziej boli znieczulanie dziąseł u dentysty . Jestes znieczulony od pasa w dół i jedyne co widzisz to parawan nad swoim brzuchem. Dodatkowo mialem maskę telefonową ze środkiem usypiajacym (zapada sie w drzemke) ale nie jest to konieczne. Po opreacji zaczyna sie dosyć silny bół i dziś jest dalej silny, najgorzej jest przy wstawaniu, siadaniu. Jednak na pewno nie jest on porownywalny do bolu po operacji serca chociazby. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi