Gość Ktoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam nie dawno zauważyłem jakieś 2 cm pod jabłkiem adama i trochę na lewo mały guzek ( prawie go nie widać chyba że przechyli się głowę do tyłu a i w tedy jest mało widoczny ) porusza się razem z przełykaniem i ma kształt owalny może przypomina w kształcie ziarnko fasoli , na początku byłem przestraszony że jest to tarczyca jednak gdy poszedłem do lekarza który po przebadaniu guza i zajrzeniu mi do gardła *było lekko zaczerwienione* stwierdził że to węzeł chłonny , jako że można mnie określić mianem panikarza jeśli chodzi o wszelkie problemy zdrowotne to chciałem się zapytać czy to rzeczywiście możliwe że jednak to węzeł chłonny w miejscu gdzie jest tarczyca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania czym jest guzek. Aby dość ewidentnie określić czym jest ta zmiana guzowata najlepiej byłoby wykonać USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi