Gość kobieta42 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Jestem 10 lat po operacji oponiaka. Ostatnio zrobiłam rezonans .Oto jego wyniki : Badanie MR kręgosłupa C : Lordoza szyjna z niesiona, krążki m-k kręgosłupa szyjnego odwodnione, zaostrzenia na tylno-bocznych krawędziach trzonów , drobne tylne uwypuklenie krążka m-k c3/4 ze spłyceniem przedniej rezerwy płynowej kanału kręgowego , centralna wypuklina krążka mk c6/7 i c7/Th1 z dyskretną modelacją worka oponowego, rdzeń kręgowy bez zmian Badanie MR kręgosłupa Th : Kyfoza piersiowa zachowana , krążek mk Th 7/8 odwodniony i obnożonej wysokości , częściowa dehydratacja krążków mk w środkowym odcinku kręgosłupa Th , zaostrzenia na tylnych krawędziach trzonów, centralna nieco lateralizująca na stronie prawa przepuklina krążka mk TH 7/8 z modelacją worka oponowego, redukcją przedniej rezerwy płynowej kanału kręgowego , niewielkie podłamamia blaszek granicznych trzonów Th9,10 o typie przepuklin dotrzonowych . Na wysokosci Th 10 rdzeń kręgowy położony bardziej w tylnej częśći kanału kręgowego . W grzbietowej częśći rdzenia kręgowego na wysokości dolnej części trzonu T2-zal wielkości około 2x1,6 mm, nie wykazujące wzmocnienia po podaniu śk drobne ognisko Mielomalacji? - do badania kontrolnego. Zwracam się z prośbą do kogo się zwrócić , ktoś może zna dobrego specjalistę. Wiem że te wyniki nie są dobre , ale na ile nie są dobre tego nie wiem . Muszę się skonsultować z dobrym specjalistą . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 www.wieslawochocki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi