Gość angela Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Mam pytanie czy ryzyko raka piersi przed 30 rokiem zycia jest mozliwe czy raczej zmiany lagodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tajemnicza Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Witam! Jest możliwe- ja jestem przykładem osoby, u której rak piersi złośliwy wystąpił. Obecnie mam 28 lat, zachorowałam w wieku 23 lat. Nikt w rodzinie nie był obciążony genetycznie. Na szczęście jestem już zdrowa 4 lata. Po chemioterapii jestem, radioterapii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość angela Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 a jakie mialas objawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TAJEMNICZA Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Ogólnie bardzo słaba byłam, miałam niskie ciśnienie i wyczułam zmianę na piersi. Dodatkowo bardzo bolała mnie pacha- ale nie miałam przerzutów w węzły chłonne. Chętnie odpowiem na pytania, jeśli w niewielkim stopniu mogłabym pomóc :) każdy inaczej znosi początki nowotworu, bo każdy człowiek jest inny :) jeśli coś Ciebie martwi to zrób sobie USG piersi. U mnie w ten sposób była wykryta zmiana, następnie miałam robioną biopsję cienkoigłową.Ginekolog, jeśli będzie miał jakieś wątpliwości, to dopiero skieruje na biopsję, a następnie w najgorszym wypadku na zabieg pobrania wycinka zmiany z piersi. I wtedy trzeba czekać 2 tygodnie na wynik histopatologiczny. Na podstawie wyniku można stwierdzić czy to zmiana łagodna, czy złośliwa. Także niekoniecznie po tym zabiegu musi wyjść nowotwór złośliwy. Trzymam kciuki :) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość angela Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 ja juz jestem po wszystkim mam gruczalakowlokniaka naszczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TAJEMNICZA Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 To dobrze :) USG miałaś robione? A co masz w zaleceniach, obserwację zmiany? Przynajmniej zaśniesz dzisiaj normalnie :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xyz Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Tajemnicza wchodzisz jeszcze na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zobacz choroby piersi zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/piersi-choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi