Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Zespół bólowo-obrzekowy podudzia

Gość Załamany

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Załamany

Witam, mam problem z prawym podudziem. Uraz wystapil poczas jazdy na rowerze, na poczatku lydka troche bolała po kilku godzinach napuchła z rana juz ledwo chodzic moglem. W szpitalu bylem u naczyniowca i dal skierowanie do chirurga. Chirurg stwierdził Zespół bólowo obrzekowy podudzia prawego i dal noge w gips na tydzien. Dzisiaj nastpoiło zdjecie gipsu (lekarz pierw powiedzial zebym wybral leki , smarowal jakims zelem co mozna kupci bez recepty i przyszedl na kontrole za tydzien) nie ogladał nawet nogi wyjetej z gipsu. łydke nadal mam tak jakby spieta a boł pojawia sie po prawej stronie lydki. Nie moge ruszac stopa do gory mam ograniczony ruch poniewaz bol pojawia sie wtedy z tylu lydki tak jakby sciegno bolalo. Dodam ze wykluczyli zerwanie sciegna achillesa. Wydaje mi sie ze diagnoza jest zła co o tym sadzicie ? dodam ze do urazu doszlo przy jezdzie na rowerze długi dystans prawie 20 km .

Gość ojciec tadeusz

Jedyna *fachowa* porada ktorej mozesz sie spodziewac na tym forum to *najlepiwj zglosic sie do lekarza* bo majac konkretne dane i wyniki nikt ci nie pomoze bo sie zwyczajnie nie zna. Porady sa ogolnikowe i nic nie wnoszace.