Gość zaniepokojona Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Proszę wytłumaczyć co oznacza takie rozpoznanie histopatologiczne: W krwotocznym podścielisku nieliczne limfocyty oraz tyreocyty(II Bethesda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Wynik nie świadczy o istnieniu nowotworu, lecz raczej o zmianie o charakterze zapalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowa Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Witam. Miałam robione biopsje z powodu omdlen niestety w pracy. Jutro będę umawiać prywatnie pierwsza wizytę u Endokrynologa. Czy do tego czasu ktoś,kto się zna mógłby mi wyjaśnić co znaczy opis. Cytuje ,, Dropne płaty i zgrupowania prawidłowych komórek gruczołowych tarczycy, smugi koloidu oraz nieliczne limfocyty. Wniosek obraz cytologiczne zmiany łagodnej,najpewniej guzka hyperplastycznego (II grupa wg systemu Bethesdy) i skąd miałam omdlenia ( trzykrotne) w pracy temperatura była wysoka. Czytając z internetu ze wiele nie znalazła złamania informacji. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi