Gość anna Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Jestem już czwarą dobę po laparoskopii ginekologicznej i nadal odczuwam ból w klatce piersiowej. nie jest stały, ale łapią mnie ataki kilka razy dziennie. do tego dochodzi jeszcze tępy ból brzucha, ciężko mi się oddycha i ciśnienie wtedy bardzo mi skacze i jest w granicach 180/130 a tętno dochodzi do 100. jak długo jeszcze będą trwały takie ataki bólu i czy takie samopoczucie po laparo jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Takie bóle brzucha i w klatce piersiowej są związane z gazem, który jeszcze się wchłania, a był używany w czasie zabiegu. Z reguły takie dolegliwości powinny wycofać się w przeciągu tygodnia od zabiegu. Jeśli nie dojdzie do tego proszę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Proszę też o kontakt z lekarzem w sprawie wysokiego ciśnienia krwi. Ciśnienie krwi jest bardzo duże i wymaga pilnego leczenia. Raczej ten stan nie jest związany z przebytym zabiegiem i ma niezależne tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi