Gość STOKROTKA Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Od ok 8 lat mam obrzęki, brzucha twarzy,mozna powiedzieć ze wszystkich części ciala, lekarz przepisuje mi furosemid 1 tabletke na noc, oprócz tego mało sikam,dopiero po tabletce chodze 6 razy w nocy.ostatnio przypadkowo miałam robione badania i odkryto ze muj GFR WYNOSI 70,73 A NORMA JEST WIECEJ NIZ 90. A KREATYNA USG I WYNIK OGOLNY MOCZU OK,KREATYNA OK, co mam robic dalej?czy ta zlą filtracje nerek można wyleczyć? i co może być powodem ? lekarz muj rodzinny nic nie robi w tym kierunku a ja się mecze z tymi obrzękami,Mam 47 lat proszę o pomoc Pana doktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość STOKROTKA Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Oprocz tego moje wyniki to SOD 140....POTAS 4,1.....KREATYNINA 0,86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość STOKROTKA Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Co jest powodem zlej filtracji nerek, jeżeli wyniki wszystkie sa ok, jest to powod moich obrzęków ,zla filtracja wynika z wyniku GFR ZANIZONEGO DO 70,73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 To bardzo znikome obniżenie przepływu kłębuszkowego (tylko niewielkie odchylenie od normy) i jeśli pozostałe badania są w normie to raczej obrzęki nie są przyczyną obniżonego GFR (słaby przepływ krwi krwi przez nerki). Radzę w tej sprawie skonsultować się z nefrologiem. Powodów obrzęku może być wiele i oprócz niewydolności nerek może to być niewydolność naczyń żylnych, limfatycznych, niewydolność serca, niski poziom białek we krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość STOKROTKA Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Dziękuje za odpowiedz ,w takim razie już się nie martwię, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi