Gość Ania Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam. Mam 19 lat. 4 lata temu miałam zabieg dotyczący wycięcia guza na czole. Gdy byłam małą dziewczynką bardzo często stukałam się w to miejsce i w końcu po każdym następnym uderzeniu w to właśnie miejsce napływała krew. Po półtora roku od zabiegu krew napłynęła znów tak jak kiedyś. Po jakimś czasie zeszło i nie było widać śladu. Dziś jest drugi raz kiedy ta krew zebrała się znów się w tym miejscu zebrała jednak widać go znacznie mnie. Guz jest na samym środku czoła. Moje pytanie brzmi: Czy będzie konieczne wycinanie tego drugi raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Trudno mi określić jakie powinno być dalsze postępowanie bez bezpośredniego badania. Nie wiem czy objawy i zabieg jaki miała Pani przeprowadzony nie był związany z naczyniakiem. Być może w chwili obecnej doszło do wznowy naczyniaka, a to może wymagać następnego zabiegu. Radzę w tej sprawie skonsultować się z lekarzem, który operował Panią poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi