Gość sylii77 Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Witam. Prosze o informację czy wynik badania jest wskazaniem do operacji czy można jej uniknąć.Wizytę do neurochirurga mam na 20 wrzesień. Jestem po zabiegach,zastrzykach a ból nadal się utrzymuje. Wynik TK L4-L5 uwypuklenie krążka MK typu bulging o szer.4,8 mm z uciskiem worka oponowego oraz korzeni nerwów rdzeniowych L5 oraz zajęciem przednich części otworów międzykręgowych szerokość kanału kręgowego 7,5 mm-stenoza bezwzględna. L5-S1 uwypuklenie centralno lewoboczne krążka MK o szerok.5,1mm z uciskiem worka oponowego po stronie lewej oraz korzeninerwu rdzeniowego S1 , szerokośc kanału w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Takie zmiany raczej kwalifikują się tylko do leczenia operacyjnego, gdyż przepukliny uciskają na korzenie nerwowe oraz powodują bezwzględne zwężenie kanału kręgowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam. Panie Doktorze bardzo dziękuję za odpowiedź. Jestem z Katowic więc z miła chęcią umówię się do Pana na wizytę. Proszę jeszcze o informację w razie konieczności operacji jakie są terminy i czy przed wizytą powinnam wykonać jeszcze jakieś dodatkowe badania ,czy ten wynik TK -aktualny który posiadam wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi