Gość Mariusz-Wejherowo Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Witam, mam 40 lat i mam problemy z kolanem, bóle w nocy i w dzień, przeskakiwanie itp. Zrobiłem zdjęcie RTG i oto jego opis: ,, szpara staw udowo-piszczelowego nieco węższa w części przyśrodkowej z niewielką sklerotyzacją powierzchni stawowej k.piszczelowej-obraz jak w niewielkich zmianach zwyrodnieniowych.Wyostrzenie guzka międzyłykciowego przyśrodkowego. Szpara stawu udowo-rzepkowego wydaje się nieco węższa. Prosze o dopowiedz, czy musze się obawiać o swoje zdrowie, tzn kolana. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Takie zmiany jak opisywane w RTG stawu kolanowego są niewielkie i nie budzą niepokoju. Oczywiście radziłbym jeszcze w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi