Gość zaniepokojona Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witam. Pisze ponieważ zaniepokoił mnie pewien objaw i mam nadzieję, że uzyskam poradę. Otóż około miesiaca temu na głowie zrobił mi się mały guzek, dokładnie w okolicy ucha z tyłu głowy (tu gdzie węzły chłonne) nie przeszkadzało mi to więc myslałam, że to przejdzie, jednak od kilku dni ten guz się nasilił. Stał się większy i nabrzmiały. Jest miękki i boli, koloru różowego. Mam wrażenie , że pęknie.. Boli mnie od tego cała szyja. Wrzód to nie jest ,bo nie wydaje mi się żeby była jakaś ropa ,bo z tego nic nie leci, strasznie czuję dyskomfort. Co to może być? czy są powody do obaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Trudno mi określić co to może być bez bezpośredniego badania. Takie objawy jakie Pani opisuje sugerują występowanie kaszaka w stanie zapalnym. Radzę z tym problemem najlepiej udać się do chirurga, gdyż zapewne konieczne okaże się leczenie zabiegowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi