Gość kika Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Z powodu wycieku z piersi pobrano mi wymaz z sutka,a oto wynik candida- ujemne.w warunkach tlenowych wyhodowano:materiał zanieczyszczony florą fizjologiczną skóry.Co to znaczy ,że nic nie znaleziono z powodu zanieczyszczenia.Na wizytę u lekarza muszę jeszcze czekać 2 tyg,no i się niepokoję proszę o jakąś podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Na skórze bytują bakterie, które w niektórych warunkach, szczególnie kiedy dochodzi do zaburzenia równowagi flory mogą stawać się *agresywne*. Od charakteru zmiany będzie zależała decyzja o antybiotykoterapii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kika Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Podczas co rocznego badania usg piersi znaleziono po 2 ,3 malutkie torbielki,ale problemem okazał się zielonkawy plyn z piersi.endokrynolog zlecił mi badanie PRL z MCP,na czczo wyszło 8,60 a po mcp 200.Na własną ręke zbadałam wymaz z sutka ,ale jak pisałam nic nie wyhodowano z powodu zanieczyszczenia florą fizjologiczną,endokrynolog jeszcze przed badaniem wspominał że może trzeba będzie zrobić mammografię ja mam 33 lat.Jeżeli USG nie wykazało nic grożnego to czy mammografia jest dokładniejsza,i czy jest bezpieczna w moim wieku.proszę o jakąś podpowiedz,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Mammografię uważa się za metodę diagnostyczną bardziej czułą i swoistą. Można nią wykryć nawet niewielkie zmiany. Mammografia jest bezpieczną metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 ja terz mam wyciek z piersi onkolog powiedzial ze to taki moj urok, chyba nie powinien byc lekarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi