Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Palący ból kręgosłupa a dyskopatyczne zwężenie przestrzeni międzykręgowych

Gość kasiakasia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kasiakasia

Witam serdecznie. :) Mam 31 lat i od kilku lat mam problemy z kręgosłupem, które w ostatnich 3 latach bardziej się nasiliły. Niestety lekarz neurolog nie wierzy w moje dolegliwości bólowe a ja już nie wytrzymuję tego przejmującego bólu kręgosłupa, który wydaje się być palący wówczas kiedy za długo spaceruję, siedzę itp. Poza tym rtg, który teraz zrobiłam trochę się różni od tego co kilka dni temu zrobiłam i jakoś nie wydaje mi się, że kręgosłup szyjny mógłby ulec całkowitemu uzdrowieniu. Oto badane sprzed kilku lat* Lewo boczna skolioza z rotacją w osi kręgosłupa lędźwiowego z wielopoziomowym asymetrycznym zwężeniem przestrzeni między kręgowych. Zniesienie lordozy szyjnej z blokiem czynnościowym kręgów C5-C7. Przestrzenie między kręgowe zachowane. Aktualny wynik badania RTG: Płytka lewoboczna skolioza lędźwiowa. Drobne zaostrzenia przednio-bocznych krawędzi trzonów kr. lędźwowych. Dyskopatyczne zwężenie przestrzeni między kręgowej L2-L3 i L5-S1. Kręgi szyjne bez zmian w badaniu RTG. Przestrzenie m- kręgowe zachowane. Proszę o interpretację tego badania, bo neurolog z łaską wypisał mi skierowanie na rehabilitacje a ja już mam dość tego codziennego bólu. Dziękuję. Katarzyna.