Gość skonczona_cierpliwosc Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Jestem niecały rok od operacji wyrostka i od tego czasu praktycznie codziennie z mojego brzucha wydobywają się bardzo głośne dźwięki, szczególnie wieczorami i nocą, ale nie tylko - najczęściej w kilkunasto-sekundowych odstępach potrafiące trwać nawet kilka sekund najczęściej połączone z cisnącym bólem na środku pod klatką piersiową. Miarka się przebrała, jak jeden z sąsiadów zaproponował mi pomoc żywnościową z pytaniem, kiedy zakończę tą głodówkę i w jakim celu ją robię. Często występują bez bólu - leżę i co kilka sekund *burza* w moim brzuchu nad którą nie mam kontroli (mogę ew. mocno cisnąć ręką w to miejsce próbując to zagłuszyć). Każda zmiana pozycji to nowy *koncert*. Coś jakby przelewanie treści jelitowej, boję się, że może wkrótce dojść do niedrożności. Co mogę robić? Probiotyk nie pomógł. Czy dobrym pomysłem jest poddanie się zabiegowi w celu próby usunięcia tych jak podejrzewam zrostów? Średnio podoba mi się ponowne otwieranie brzucha w wieku 20 lat, ale jak nie ma innej opcji, poddam się też tej operacji bo tego upokorzenia dłużej nie wytrzymam (dźwięki są takie, jakby ktoś *zdrowy* nie jadł przez 3 dni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Tez to mialem po tej operacji. To pewnie nagromadzone gazy. Wyprobuj Espumisan - mi pomogl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi