Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Szerokołukowa portuzja struktur krążków międzykręgowych

Gość Grzesiu48

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzesiu48

Prosze o odpowidz na wynik mojego rezonansu. badanie wykonano w sekfencjach TSET1iTSE T2,STIR,i cis w płaszczyznach strzałkowych i poprzecznych w warstwach o gruposci 3mm.Zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej z tendencją do ustawienia kyfotycznego.Cechy częściowej dehydratacji krązków miedzykręgowych bez obniżenia ich wysokosci.Na poziomieC4/C5 szerokołukowa tylna pośrodkowa z prawostronną lateralizacją protuzja struktur krązka miedzykregowego do 2mm dokanałowo,z modelowaniem worka oponowego.Na poziomieC4/C5 szerokołukowa protuzja struktur krązka miedzykręgowego na 2-3 mm dokanałowo z modelowaniem worka oponowego i zniesieniem przedniej rezerwy płynowej pajęczynówki orazmodelowaniem przedniej powierzchni rdzenia kręgowego.Korzenie brzuszne nerwów rdzeniowych pozostają w przyleganiu,cech kolizji nie uwidoczniono.Cechy nabytej stenozy kanału kręgowego na tym poziomie-wymiar strzałkowy wynosi 9mm.Zmiany zwyrodnieniowe na krawedziach trzonów i w stawach miedzykręgowych.Torbiel okolokorzeniowa w otworze miedzykregowym na pozimie C5/C6 o śr.4mm.Prosze rady o stanie mojego kręgosłupa.Mam bule lewego barku trace siły w reće i nie moge spać