Gość Szymek Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witam mam pytanie mianowicie miałem wycięty wrostek robaczkowy niestety jeszcze tego samego dnia była potrzebna kolejna operacja ponieważ był krwotok spowodowany prawdopodobnie zsunięciem się opaski(lekarze nie udzielili dokładnej odpowiedzi) wyszedłem ze szpitala i po dwóch tygodniach na badaniu usg stwierdzono krwiaka w bliźnie pooperacyjnej.Lekarz zalecił okłady z lodu i kazał przyjść z tydzień . Kolejna wizyta skończyła się *dotknięciem * brzucha po czym lekarz stwierdził że jest lepiej.Panie doktorze co robić w takiej sytuacji? Czy krwiaka trzeba będzie usuwać? myślałem o udaniu się do lekarza w innym mieście.Co Pan o tym wszystkim sądzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Takie krwiaki bardzo często leczą się samoistnie i nie ma potrzeby interwencji chirurgicznej, wiec skoro chirurg powiedział, że wszystko goi się należycie to nie ma powodu do niepokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymek Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Rozumem więc ile czasu potrzeba na to aby krwiak się wchłonął? Czy na wchłonięcie go ma wpływ jego wielkość mój ma 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi