Gość hanks Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam, mam zdiagnozowaną jedną przepuklinę, mianowicie pachwinową skośną na prawej stronie. Już jestem umówiony na zabieg. Co mnei ciekawi to rzecz odnośnie tematu. Niedawno ( tzn z 2 dni temu gdy juz przepukline pachwinową skośną mam z tydzień ), doznaję dziwnego uczucia podczas siedzenia. Dotyczy to lewego pośladka w miejscu centralnym albo też i uda ( cieżko mi to zlokalizować). Podczas siedzenia już po kilku chwilach jak siadłem, zaczynam czuć dyskomfort w tym rejonie. Jakby sie coś przesunęło. Czy to wnętrzności (?). Ale miejsce tak czy ianczej ejst dziwne bo to pośladek albo kawałek uda. Zresztą to tylko odczucie, wrażenie. Może to być coś innego spowodowanego tą przepukliną z prawej strony ( skośna jak już wspominałem ). Dość się tym martwię bo nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Na pewno dolegliwości jakie Pan opisuje nie są związane z przepukliną pachwinową prawą. Tego może być Pan pewny. Dyskomfort w pośladku lewym jaki Pan opisuje to sprawa całkiem niezależna. Być może związana np. z jakąś patologią miejscową lub związaną z zaburzeniami w zakresie korzeni nerwowych odchodzących z kręgosłupa. Jeśli nurtują Pana te dolegliwości radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hanks Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 A nie mozę to być Panie Doktorze przypadkiem również przepuklian ( wtedy mam obustronną ), tyle że pachwinowa prosta udowa ( czy jakoś tak )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi