Gość Sandra Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Witam od jakiegoś czasu mam guza w brzuchu po prawej stronie nie bolało tylko po prostu był więc nie zwracałam szczególnej uwagi . Wczoraj wieczorem zaczęło mnie strasznie kuć po prawej stronie i jak dotykam tego guza boli mnie ... Ból jest nie duży, ale promieniuję po całej prawej stronie ... boje się, że to coś poważnego . Podobne guzy mam na placach i nogach, ale one nie bolą . W rodzinie wujek ma tłuszczaki, ale żaden mnie guz nie boli tylko ten w brzuchu od wczoraj . Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 To też zapewne tłuszczaki. Być może z uwagi na naciekanie takiego tłuszczaka na brzuchu na nerwy podskórne występują dolegliwości bólowe. Radziłbym w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem, gdyż zapewne ten guz będzie wymagał usunięcia i dalszej diagnostyki histopatologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sandra Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 dziękuję za odpowiedź byłam dziś u lekarza rodzinnego i stwierdziła, że nie ma czego się bać , więc chyba odpuszczę. Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi