Gość Lukasz20 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Witam, Od 2 miesięcy mam problem z odbytem, od jakiegoś miesiąca wszystko się pogorszyło, gdyż wcześniej czułem tylko świąd i lekki ból przy wypróżnianiu. 2 tygodnie temu na wizycie u proktologa, stwierdził on, że jest to szczelina odbytu - przepisał mi maść nitroglicerynową oraz proktis m na noc. Oczywiście stosuje obie te maści jednak efektów nie ma, powiedział bym, że nawet jest gorzej niż przed wizytą u lekarza. Mięśień zwieracza jest tak zaciśnięty, że nie jestem w stanie się wypróżnić. W ciągu dnia mam kilkanaście razy parcie na to by się wypróżnić, ale nie jest to możliwe z racji zaciśniętego mięśnia zwieracza. Maść nitroglicerynowa powinna rozluźnić zwieracz, tak bym mógł oddać stolec? Ale tak się nie dzieję.. nie wiem co robić, bo już od przesło miesiąca nie mogę normalnie się wypróżnić, a ostatnie dnie to istna męka, zaczął boleć mnie dość mocno brzuch właśnie dlatego, że nie mogę się wypróżnić. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Radzę ponownie udać się z tym problemem do proktologa na badanie kontrolne. Być może niestety nie będzie już możliwości leczenia farmakologicznego (brak efektu po stosowanych lekach), a tylko pozostanie leczenie operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi