Gość ona.zaniepokojona Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jaka może być przyczyna kolki po takim czasie od zabiegu? A może coś innego daje podobne bóle? Dodam, że czuję też ucisk między pępkiem a kolcem biodrowym, mam stan podgorączkowy (i co parę dni biegunkę). Dwa tygodnie temu miałam USG - było w porzadku. Diety już nie mam i nie zjadłam nic nadzwyczajnego. Proszę o odpowiedź, bo nie wiem, czy mam panikować *) Na razie wzięłam no-spę i czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Wątpię, że jest to atak kolki wątrobowej skoro pęcherzy żółciowy już został usunięty zaś z atakiem bólu nie pojawia się żółtaczka (niedrożność w zakresie dróg żółciowych). Takie dolegliwości bólowe mogą być np. objawem patologii w zakresie górnego odcinka przewodu pokarmowego (np. stanu zapalnego lub owrzodzenia żołądka lub dwunastnicy). Radzę w tej sprawie bezpośrednio udać się do swojego lekarza prowadzącego. Być może konieczne okaże się wykonanie kontrolnego USG jamy brzusznej czy też nawet gastroskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ona.zaniepokojona Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Dziękuję. A ten ból w prawej części podbrzusza co może oznaczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi