Gość Margo Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam, 2 tygodnie temu usunięto mi guzek przy pomocy mammotomu. Zrobił się duży krwiak, który już schodzi (smaruję żelem z heparyną), a w miejscu wprowadzenia igły mam podłużny guzek (ok. 1cm). Jest on usytuowany w miejscu bliskim fiszbiny biustonosza, co sprawia, że podczas ruchów ręką jest nieco drażniony i w związku z tym boli i swędzi. Czy ten guzek zejdzie? Czy powinnam go czymś smarować? Wizytę u onkologa mam dopiero za 2 tygodnie, dlatego będę wdzięczna za poradę. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 To być może krwiak w miejscu po ukłuciu mammotomijnym. Krwiak taki powoli powinien się wchłonąć w przeciągu tygodnia, dwóch. Celem przyspieszenia tego procesu można smarować skórę nad guzkiem także żelem z heparyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi