Gość Marcin S Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam, Objawy: pieczenie po oddaniu moczu w małych ilościach, swędzenie członka. Udałem się prywatnie do specjalisty i miałem zdiagnozowaną drożdżyce. Lekarz przepisał mi Orungal oraz Rowatinex. Wyleczyłem się po paru dniach, ale teraz po 4 miesiącach chyba znów się zaraziłem. Wolałbym nie iść znów do lekarza (czas). Czy stosowanie: 1) urofuranginum 2) smarowanie clotrimazolum 3) rowatinex ma sens? Czy się wyleczę? Czy jednak jedynym słusznym postępowaniem jest poproszenie lekarza o środek na receptę? (przeciwgrzybiczny orungal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Leki wspomagające i miejscowe zapewne nie będą wystarczające w przypadku grzybicy narządów płciowych. Radziłbym jednak w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza prowadzącego. Tylko ogólne zastosowanie leków przeciwgrzybiczych dostępnych na receptę może być w pełni skuteczne (np. Orungal). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin S Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam, Dziękuję Panie Tomaszu, może Pan Dr albo ktoś inny jest w stanie mi doradzić: lekarz 1 kontaktu przepisał Azycynę (wg zalecenia wziąłem 2 tabletki na 1 raz) natomiast nie ma poprawy. Nadal odczuwam pieczenie i swędzenie na żołędziu oraz pojawił się lekki biały nalot. (przy oddawaniu moczu już praktycznie jest ok) Biorę Orungal 3 dzień, po ilu dniach powinien zadziałać? Dodatkowo czy mam smarować clotrimazolum oraz czy powinienem brać probiotyki (mam dierol)? Bardzo proszę o pomoc i odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość . Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Penis zdjęcia chorób http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi