Gość Maciek Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam, Ponad rok temu miałem wykonaną tomografię komputerową - która nie wykazała zadnych nieprawidłowości w obrębie miednicy i miednicy mniejszej. Badanie na okolicznosć nieswoistych bóli brzucha. W międzyczasie - urolog sprawdzał moje jądra - nie wzbudziły żadnych zastrzeżeń. Pół roku później - wylądowałem na ostrym dyżurze - z...zapaleniem najądrza - jądro opuchło (w ciagu kliku godzin)- kanały pachwinowe były czyste. Dwa opakowania leku pomogły. Teraz powraca dyskomfort w prawym boku (opasający),cierpnięcie nogi oraz biegunka. Na jadrze nie wyczuwam żadnych guzków (zyła wzdłuż prawego jądra??). Ból w dolnej partii pleców i pachwinie. Co może być przyczyną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Bóle takie i drętwienie w zakresie kończyny dolnej mogą być np. powodem patologii w zakresie dolnego odcinak przewodu pokarmowego czyli odcinak lędźwiowo-krzyżowego. Dlatego radziłbym swoją diagnostykę skierować w tym zakresie (konsultacja z neurologiem - RTG może TK kręgosłupa). Co do biegunki do rozważenia kolonoskopia. O wszystkim powinien zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi