Gość KULECZKA79 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 witam, bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników. 6 tygodni temu zauważyłam krwawy wyciek z jednego sutka. udałam się do ginekologa, który zlecił badanie poziomu prolaktyny i usg piersi. prolaktyna wyszła w normie, natomiast usg, cytuję:* w piersi lewej (tej z wyciekiem) na godz. 11 przy otoczce brodawki widoczny hypoechogeniczny, nieregularny obszar o wym. 5x4 mm. w tym rejonie wzdłuż przewodów mlekowych liczne wzmocnienia echa-do oceny w mammografii. w obu piersiach drobne torbiele śr. do 3 mm. w piersi prawej rozsiane wzmocnienia echa-jak zwapnienia. doły pachowe i podobojczykowe bez zmian. zalecana weryfikacja zmiany w piersi lewej w bacc*. zgodnie z zaleceniem udałam się na biopsję, ale lekarz który miał ją wykonać powiedział że on zmiany nie widzi i nie będzie kuł, jedynie wykonał cytologię wydzieliny z sutka. jej wynik brzmi:*zagęszczona treśc białkowa i tylko pojedyncze drobne, częściowo zgniecione grupy komórek gruczołowych, w tym jedna z niewielkim polimorfizmem jąder.* dodam, że mam 34 lata. bardzo proszę o pomoc w interpretacji i jakąś podpowiedz, co to za zmiana, co dalej piwinnam robić i gdzie się udać, czy to poważna sprawa i jakie ewentualne leczenie mnie czeka. wszystkie badania wykonałam prywatnie, gdyż w moim mieście państwowo długo się czeka, jednak byłam w międzyczasie w instytucie onkologii i tam lekarz zlecił wykonanie biopsji gruboigłowej, ale termin dopiero na koniec maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kULECZKA79 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 jeszcze raz bardzo proszę, czy mógłby ktoś udzielić mi odpowiedzi na zadane powyżej pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi