Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Silny ból d dole biodrowym

Gość Załamana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Załamana

Od 5 tygodni odczuwam bóle w prawym dole biodrowym. Pierwszego dnia ból był na tyle ostry, że nie mogłam się wyprostować ani ruszyć, pojawił się nagle, w szpitalu w USG płyn w okolicy kątnicy, brzuch twardy, objawy typowe dla zapalenia wyrostka (ból przy wyprostowaniu nogi, przy oderwaniu ręki od brzucha itd.), byłam również zbadana ginekologicznie wraz z USG- od tej strony wszystko w porządku. Jednak leukocyty i CRP w normie (warto podkreślić, że na *dzień dobry* został mi przetoczony antybiotyk- Metronidazol, potem chyba Ciprinol). Nie mogli się zdecydować co to jest- wypuścili mnie do domu z antybiotykiem. Jednak ból nie ustępuje, do tego pojawiły się codzienne stany podgorączkowe, dzisiaj zaczęło mnie też uciskać/kłuć po lewej stronie klatki piersiowej, mw w miejscu, w którym znajduje się serce. Co to może być? Ból nie przechodzi, sama już nie wiem do jakiego lekarza się udać, mam 21 lat i muszę funkcjonować na środkach przeciwbólowych, bo inaczej ból brzucha nie daje mi normalnie pracować itd. Poszłam później również na badanie USG prywatnie, wszystkie narządy w porządku, płyn w zatoce Douglasa (w 2 dniu cyklu) i w prawym dole biodrowym. CRP 4,5, leukocyty 9,4. Jedynie niższy poziom mocznika i amylazy (ale ponoć niższe wartości nie są niczym niepokojącym, lekarze bardziej boją się tych wysokich). Żaden lekarz nie potrafi mi powiedzieć na 100% co mi jest. Proszę o odpowiedź.... Pozdrawiam