Gość Shugies Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Witam, na pośladkach pojawił mi się ostatnio taki bąbel. Po drugiej stronie pośladków miałem podobny, po czasie pęknął i wylało się z niego trochę krwi. Zostawić to do pęknięcia czy co? Jak temu zapobiegać? Poza tym mam jakby na dolnej części pośladków troszkę ciemniejszą skórę. http://imageshack.com/a/img838/1014/b1nm.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Na podstawie samego zdjęcia trudno określić czym może być ta zmiana (obraz niecharakterystyczny, zdjęcie słabej jakości). Taki stan może sugerować zropiały zaczopowany gruczoł łojowy lub potowy, kaszaka, czyraka albo drobny ropień podskórny. Radziłbym w tej sprawie bezpośrednio skontaktować się z dermatologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi