Gość Aga 78 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Witam mam bardzo ważne pytanie na temat antykoncepcji hormonalnej, jestem po usunieciu pęcheżyka żółciowego i chciałam zapytać czy mogę stosować antykoncepcję w postaci plastrów? Pytam bo lekarz ginekolog powiedział stanowcze nie , ze wzgledu na to że podobno kamienie gromadza sie w przewodach żółciowych, czy to prawda??? prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Nie ma co do tego przeciwwskazań. Prawdopodobieństwo powstawania kamieni w drogach żółciowych po usunięciu pęcherzyka żółciowego przy stosowaniu niskich dawek hormonów jak w antykoncepcji jest znikome i nie do końca udowodnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga 78 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Bardzo Dziękuje za odpowiedz, w takim razie muszę iść do innego ginekologa. A tabletki na tarczyce? Czy to też hormony? A czy to prawda że kamienie po usunieciu pecheżyka powracają ? Bo słyszałam że tak.. Jeśli tak to jakie obiawy tego są i czym to grozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga 78 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 i jeszcze jedno pytanie czy to prawda ze po narkozie ogólnej wypadają włosy? Bo ja miałam cesarkę 3 miesiace temu w znieczuleniu ogólnym i miesiac temu laparoskopowe usuniecie pechezyka zółciowego też w znieczuleniu ogólnym, i jestem przerażona bo strasznie wychodzą mi wlosy , jak po hemioterapii :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga 78 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Witam ponownie , jeszcze pytanie czy po usunieciu pęcherzyka a mialam go usuwanego 24 marca mogę założyc pas wyszczuplajacy na kilka godzin od czasu do czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi