Gość sołtys Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Nie raz po wysiłku albo tak samo z siebie bolało mnie serce pojechałem rok temu do specjalisty i okazało sie ze mam nie niedomykalność zastawki.Przez cały rok nastepowaly bóle.Któregoś razu zaczele strasznie wymiotowac lekarz stwierdził Rotawirusa ale raz na 1-2 miesiące zdarzy mi się zwymiotowac od pewnego razu mam uciski na trzustce i się zastanawiam czy to mnie nie boli trzustka a nie serce. mam 14 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Myślę, że powodem dolegliwości jakie opisujesz nie jest trzustka lecz być może patologia w zakresie górnego odcinka przewodu pokarmowego (np. przełyku, żołądka, dwunastnicy). Radzę o tym problemie poinformować rodziców i udać się na konsultację do lekarza POZ. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Być może konieczna okaże się konsultacja z gastroenterologiem, może gastroskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi